Wakame to odmiana wodorostów, która bardzo często występuje w wielu przepisach inspirowanych Azją. Zaraz po nori- jest drugą najbardziej rozpoznawalna algą na rynku. Używana jako podstawa sałatek, dodatek do ramenu...
Przeczytaj więcejStrona główna > Blog
Category: Blog
Najprościej o tłuszczach – które są zdrowe? gdzie ich szukać? jak jeść?
Wszystko o tłuszczach w diecie. Które są zdrowe? Gdzie ich szukać? Jak je jeść?
Przeczytaj więcejPestki dyni a walka z pasożytami
Zbliża się czas, gdy w wielu domach zaczyna się drążyć dynię przygotowując się na Halloween 🎃. Przy tej okazji warto przypomnieć, że często wyrzucane przez was pestki są zdrowsze od...
Przeczytaj więcejOstropest plamisty – właściwości zdrowotne i zastosowanie kulinarne
Są takie rośliny, które znane są ludzkości od dawna, rosną jak chwasty, kryją w sobie bogactwo właściwości pro zdrowotnych, a mimo to nie są doceniane. Tak właśnie jest z ostropestem...
Przeczytaj więcejMiska zdrowia i obfitości – Ahi Poke po polsku
Średnio raz w miesiącu robię i pokazuję wam kolejną wersję Poke Bowl, żeby udowodnić, że w polskich warunkach również można jeść zdrowe, kolorowe i piękne miski obfitości 😍.
Przeczytaj więcejMałe kroki, duży efekt – zmiana nawyków żywieniowych
Spotkaliście się kiedyś z filozofią Kaizen? Nie będąc świadoma jej istnienia wdrożyłam ją w swoje życie, zarówno prywatnie, jak i zawodowo… i jestem zachwycona efektami 🎆.
Przeczytaj więcej