Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu na bieganie rano po piekarniach? Własne pieczywo jest ponad twoją miarę?
Ten warsztat jest dla Ciebie!
Nauczysz się wszystkiego o typach mąk i ich zastosowaniu. Dowiesz się o zakwasie i drożdżach. Nauczysz się wyrabiać i zaplatać bochenki. Poznasz przepisy, które nie wymagają od Ciebie czasu i większej wprawy. Pod okiem najlepszego z najlepszych przygotujesz samodzielnie: chleb żytni, klasyczny chleb mieszany na podmłodzie, chałkę z pomarańczami oraz chrupkie pieczywo pełnoziarniste. W kameralnej grupie, w warunkach domowych, bez specjalistycznego sprzętu.
Warsztat poprowadzi– Marcin Kaczmarek – Pielin. Znany, wielokrotnie nagradzany poznański Szef Kuchni, który porzucił garnki i zamienił je na kosze do wypiekania pieczywa. Po 9 latach zgłębiania tajników naturalnych produktów, z dala od miasta, zdecydował się powrócić do Poznania i otworzyć autorską, rzemieślniczą pracownię chleba Bread Morning by Pielin. Prywatnie Marcin to miłośnik kuchni roślinnej, psów i komiksów. Twórca i organizator akcji Master Chefs 4 Dogs, jedynej takiej kulinarno-charytatywnej akcji dla bezdomnych zwierząt w Europie. Twórca najlepszego pieczywa w Poznaniu!
Wybitne towarzystwo i najlepsze źródło wiedzy.
Kiedy:
18 luty 2022 (piątek) – BRAK WOLNYCH MIEJSC
19 luty 2022 (sobota)
/16:00-20:00 /
Gdzie: Suchy Las k/Poznania
Cena: 99 zł/os
Informacje i zapisy: info@zdrowowskaz.pl
*liczba miejsc ograniczona. Liczy się kolejność zgłoszeń.
Organizator: Zdrowowskaz