Gotowi na zdrowe eksperymenty?
Panier z ciecierzycy firmy Mamut Polska powstał z połączenia wyłącznie dwóch składników: mąki z ciecierzycy i wody, dzięki czemu to czyste bogactwo wartości odżywczych, źródło białka i błonnika.
Panier charakteryzuje się delikatnie orzechowym smakiem, który zupełnie nie przeszkadza w tradycyjnych daniach. To ciekawa alternatywa tradycyjnej panierki.
*Uwaga: choć ciecierzyca sama w sobie jest bezglutenowa, ten produkt może zawierać gluten!
Panieru możecie użyć do mięsa, ryb, warzyw, jako zagęstnik do sosów, kruszonka do ciast, albo innych, własnych kreacji w kuchni . Sky is the limit
. Produkt ma same zalety:
- czysty skład,
- certyfikowane składniki,
- niski indeks glikemiczny,
- wysoka zawartość błonnika,
- źródło białka,
- bez dodatku soli.
Zdecydowanie polecam!