Plecy

Podstawy kuchni wege

Jak zdrowo przejść na dietę bezmięsną, fachowo komponować i przyrządzać potrawy roślinne? Jak nadać znanym składnikom nowej energii i kunsztu. Warsztaty wege dla początkujących.

Zrównoważona dieta roślinna jest zdrowa i modna, ale dla większości mniej smaczna, odżywcza i kusząca jak mięsna. Na początku wege przygody skupiamy się na bilansowaniu składników pokarmowych, nie na radości jedzenia. Jak odczarować mit niesmacznego tofu? Niesytych posiłków? Brak wyrazistości w roślinnych daniach? Jak zdrowo przejść na dietę wegetariańską, aby nie tylko przynosiła korzyści zdrowotne, ale dawała doznania smakowe? Jak nadawać znanym składnikom nowej energii i kunsztu?

Podstawy kuchni wege są początkiem cyklu dla wszystkich osób zainteresowanych wprowadzaniem i rozwijaniem roślinnej diety. Podczas pierwszego warsztatu uczestnicy otrzymają wiedzę nt. zdrowego odżywiania się, roślinnych zamienników, komponowania potraw i smaków, suplementacji w diecie wege. Nauczą się tworzyć i podawać wykwintne dania z najprostszych komponentów.

INFORMACJE O WARSZTATACH:

  • DATA: 4.11.2023
  • GODZINA: 14:00
  • CZAS TRWANIA: OK. 4H
  • LOKALIZACJA: Studio Cokitchen Suchy Las k/ Poznania
  • WIELKOŚC GRUPY: 8-12
  • CENA: 210 PLN
    W cenie: czterogodzinne warsztaty, naturalne produkty najwyższej jakości, napoje ciepłe i zimne (kawa, herbata, woda), fartuch na czas warsztatów oraz mnóstwo zdrowych pyszności!

Program:

1. Kremowe zupy kremy z polskich warzyw korzennych- jak przygotować, aby nie tracić cennych właściwości, jak dodać pożądanego twistu? Do stołu podano: marchew i białe warzywa.

2.Pożywne, bezglutenowe „kotlety” w duchu zero waste z kaszą jaglaną. Jak skomponować mięsny zamiennik, smacznie doprawić i ciekawie podać?

3. Dressingi, gomasio, oleje, oliwy-  sałatka jako pełnowartościowy posiłek.

4. Odczarowane, błyskawiczne tofu pełne słodko- kwaśnego smaku.

Osoba prowadząca:

Magda Sikora

Roślinna Szefowa Kuchni z bogatym doświadczeniem gastronomicznym i niezwykłą intuicją kulinarną. Pasjonatka nie tylko kuchni, ale również sielankowego, organicznego życia na wsi. W życiu najbardziej ceni relacje ludzkie, czego świadectwem jest motto jej restauracji „ludzie są ważni – nie miejsca” . Gotuje z całego serducha, z dużą dawką luzu i poszanowania dla składników, aktywnie i dumnie promuje kuchnię roślinną w Poznaniu i okolicy.

WAŻNE INFORMACJE:

Warsztaty odbędą się przy minimalnej ilości 8 uczestników. Obowiązują wcześniejsze zapisy i wpłata.
Szczegóły i zapisy: info@zdrowowskaz.pl

Regulamin warsztatów dostępny: https://zdrowowskaz.pl/regulamin-warsztatow-zdrowowskaz/

Udostępnij: