Ramen Incepcja – warsztaty z ramenu 23.06.2022/08.07.2022
Warsztaty kulinarne RAMEN INCEPCJA .
Zastanawialiście się kiedyś, jak to jest, że kraj stojący ryżem, rybami, owocami morza , wyznający filozofię slow foodu słynie z dania szybkiej konsumpcji, pełnego pszenicy i mięsa?
Czym różni się oryginalny ramen od polskiego rosołu? Czy może być zdrowy? Co jest jego podstawą – bulion czy makaron? Czym jest tare? Co różni shoyu, shio i miso? Jak uzyskać tę rozkoszną głębię i harmonię smaku? Jak komponować dodatki ?
W pociągający świat ramenu, w niezwykle przystępny sposób wprowadzi was Bartosz Snecz Dębski. Łódzki Szef kuchni, gastrofreak, zakochany w kuchni azjatyckiej. Tworzy dania stosunkowo proste, wywodzące się z street foodu, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania. Współtworzył i tworzył menu w znanych i modnych miejscach w całym kraju (m.in. WSHOKU, Pizza Boyz, Pawilon i Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz Instagrama i Facebooka Snecz Gotuje. Prywatnie maniak muzyczny, perkusista, który na swym koncie ma hip hopowe bity.
Ramowy program warsztatów:
- Japońska przystawka od Szefa Kuchni.
- Teoria – Czym w ogóle jest Ramen?
- Shoyu Ramen z Chashu podany z jajkiem Ajitsuke, bambusem Menma, olejem z palonego czosnku, szczypiorkiem, Nori oraz sezamem.
- Shio Ramen z siekanym kurczakiem, kukurydzą, szczypiorkiem, olejem z krewetek i Nori.
- Miso Ramen z boczniakiem w Hoisin, cebulą, rzodkiewką, olejem chilli, Nori i czarnym sezamem.
Data: 23.06 (czwartek) i 08.07 (piątek)
Czas trwania: 3-4h
Lokalizacja: Suchy Las k/Poznania
Cena: 240 PLN/os
Edit: BRAK WOLNYCH MIEJSC
Chcesz o kolejnym terminie dowiedzieć się jako pierwszy(a)?
Wyślij swój adres mailowy na: info@zdrowowskaz.pl lub zapisz się do newslettera!
Więcej: https://zdrowowskaz.pl/wydarzenia-2/