Warsztat z domowego pieczenia chleba
Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu na bieganie rano po piekarniach? Własne pieczywo jest ponad twoją miarę?
Ten warsztat jest dla Ciebie!
Nauczysz się wszystkiego o typach mąk i ich zastosowaniu. Dowiesz się o zakwasie i drożdżach. Nauczysz się wyrabiać i zaplatać bochenki. Poznasz przepisy, które nie wymagają od Ciebie czasu i większej wprawy.
Pod okiem najlepszego z najlepszych przygotujesz samodzielnie: chleb żytni, klasyczny chleb mieszany na podmłodzie, chałkę z pomarańczami oraz chrupkie pieczywo pełnoziarniste.
W kameralnej grupie, w warunkach domowych, bez specjalistycznego sprzętu.
Warsztat poprowadzi Marcin Kaczmarek – Pielin. Znany, wielokrotnie nagradzany poznański Szef Kuchni, który porzucił garnki i zamienił je na kosze do wypiekania pieczywa. Po 9 latach zgłębiania tajników naturalnych produktów, z dala od miasta, zdecydował się powrócić do Poznania i otworzyć autorską, rzemieślniczą pracownię chleba. Prywatnie Marcin to miłośnik kuchni roślinnej, psów i komiksów. Twórca i organizator akcji Master Chefs 4 Dogs, jedynej takiej kulinarno-charytatywnej akcji dla bezdomnych zwierząt w Europie. Twórca najlepszego pieczywa w Poznaniu!
Gwarantowane wybitne towarzystwo i najlepsze źródło wiedzy.
Kiedy:
18 luty 2022 (piątek) – BRAK WOLNYCH MIEJSC
19 luty 2022 (sobota)
/16:00-20:00 /
Gdzie:
Suchy Las k/Poznania
Cena: 99 zł/os
Informacje i zapisy:
info@zdrowowskaz.pl
Organizator: Zdrowowskaz
*liczba miejsc ograniczona. Liczy się kolejność zgłoszeń.