Plecy

dziecięce COOLinaria- cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci

Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!

Opis

Próbowanie różnorodnych produktów, odczuwanie ich wszystkimi zmysłami i aktywne uczestnictwo w pracach kuchennych to pierwsze kroki do opanowania sztuki kulinarnej i wytworzenia zdrowych nawyków.

Warsztaty kulinarne dla dzieci – dziecięce COOLinaria – mają przede wszystkim dać dzieciom możliwość przekonania się, że prace kuchenne, przygotowywanie posiłków czy nakrywanie stołu to świetna zabawa. Cykl spotkań o autorskim programie rozwija dzieci wszechstronnie. Głównymi obszarami rozwijanymi w trakcie spotkań są:

  • różnorodność w diecie (poznawanie nowych produktów, otwartość na próbowanie, rola warzyw w jadłospisie)
  • zdrowe zamienniki (eliminacja białego cukru i żywności przetworzonej, wartość domowego jedzenia)
  • samodzielność (wiedza produktowa, umiejętności kucharskie, kreatywność)

Zajęcia trwają 2h. Odbywają się dwa raz w miesiącu, zawsze w piątki w godzinach 17:00-19:00.

Do dyspozycji dzieci są: fartuszki, obieraczki i noże dedykowane dla dzieci oraz wszelkie niezbędne akcesoria.

Program warsztatów

Program warsztatów:

I kwartał 2023

13.01 dobry start
śniadaniowa granola z owocami i witaminowe smoothie

27.01 pycha zagrycha
drożdżowa zagrycha z serem, szpinakiem i domowy ketchup

17.02 lecimy w kulki
kulki mocy z czekolady, orzechów, ziaren i owoców (3 rodzaje)

24.02 wiosna radosna
kolorowe naleśniki z warzywami i domowe sosy

10.03 plecieMY i pieczeMY
chałka z kruszonką owsianą i bezcukrowe ciastka

31.03 rach ciach
sałatka jarzynowa i świąteczna akademia dekorowania stołu

 

II kwartał 2023:

14.04 cud, miód i orzeszki
orzechowy mini serniczki z miodem i kompot jabłkowy

21.04 un poco loco
Paszczaki z guacamole i sałatka z kaktusa

12.05 brain freeze
naturalne lody śmietankowe, sorbet, granita

26.05 owocowa Mama
owocowy portret mamy, jadalne kwiatki

02.06 mini master Chef
autorskie przepisy dzieci z produktów dostępnych w spiżarce

16.06 pasta i basta
domowe pesto z makaronem, bruschetta czosnkowa z pomidorami

 

*Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu warsztatów, w zależności od dostępności produktów, o ile nie zmieni to charakteru tematyki.

O prowadzącym

Jennifer Ziarkowski-Szulc- autorka bloga Zdrowowskaz, właścicielka Cokitchen, miłośniczka zdrowego odżywiania. Dyplomowany Coach zdrowia i żywienia. Swoje pierwsze kroki w kuchni stawiała wraz z babcią, następnie doskonaliła w trakcie wieloletniej pracy w branży eventowej i gastronomicznej. W swych przepisach inspiruje się: podróżami kulinarnymi, własnym ogródkiem warzywno-owocowym i dwójką wyjątkowo chętnie jedzących dzieci.

Ważne informacje

Warsztaty odbędą się przy minimalnej ilości: 6 uczestników. Maksymalna ilość dzieci podczas zajęć: 12. Pierwszeństwo w zapisach mają dzieci z karnetem trzymiesięcznym. Cena 65 zł za zajęcia obowiązuje przy wykupie karnetu (płatność  z góry, w jednej lub trzech ratach). Standardowa cena za pojedyncze zajęcia: 75 zł.

Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.

Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty

Warsztaty z makaroników 13.01.2024

Są piękne, barwne i wyborne. Składają się z zaledwie...

ZDROWA HERBATA- warsztaty z herbaty 19.01.2024

Pijemy herbatę codziennie nie rozważając czym się różnią poszczególne...

Warsztaty z sushi 28.12.2023

Chcesz poznać bliżej sushi, jego pochodzenie, filozofię, etykietę jedzenia,...

Warsztaty z domowego chleba 27.01.2024

Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu...

Pierniki świąteczne NATURALNIE! warsztaty dla dzieci

Smak i zapach pierników to absolutny synonim świątecznej aury....

Warsztaty z domowego chleba

Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu na...

Zupy, musy i hummusy- warsztaty wege

Wege miso ramen, domowy falafel z hummusem i dipem...