Plecy

dziecięce COOLinaria- cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!

Opis

Próbowanie różnorodnych produktów, odczuwanie ich wszystkimi zmysłami i aktywne uczestnictwo w pracach kuchennych to pierwsze kroki do opanowania sztuki kulinarnej i wytworzenia zdrowych nawyków.

Warsztaty kulinarne dla dzieci – dziecięce COOLinaria – mają przede wszystkim dać dzieciom możliwość przekonania się, że prace kuchenne, przygotowywanie posiłków czy nakrywanie stołu to świetna zabawa. Cykl spotkań o autorskim programie rozwija dzieci wszechstronnie. Głównymi obszarami rozwijanymi w trakcie spotkań są:

  • różnorodność w diecie (poznawanie nowych produktów, otwartość na próbowanie, rola warzyw w jadłospisie)
  • zdrowe zamienniki (eliminacja białego cukru i żywności przetworzonej, wartość domowego jedzenia)
  • samodzielność (wiedza produktowa, umiejętności kucharskie, kreatywność)

Zajęcia trwają 2h. Odbywają się dwa raz w miesiącu, zawsze w piątki w godzinach 17:00-19:00.

Do dyspozycji dzieci są: fartuszki, obieraczki i noże dedykowane dla dzieci oraz wszelkie niezbędne akcesoria.

Program warsztatów

Program warsztatów:

I kwartał 2023

13.01 dobry start
śniadaniowa granola z owocami i witaminowe smoothie

27.01 pycha zagrycha
drożdżowa zagrycha z serem, szpinakiem i domowy ketchup

17.02 lecimy w kulki
kulki mocy z czekolady, orzechów, ziaren i owoców (3 rodzaje)

24.02 plecieMY i pieczeMY
chałka z kruszonką owsianą + bezcukrowe ciastka

10.03 wiosna radosna
kolorowe naleśniki z warzywami i soki ręcznie wyciskane

31.03 rach ciach
sałatka jarzynowa i świąteczna akademia dekorowania stołu

 

II kwartał 2023:

14.04 cud, miód i orzeszki
orzechowy mini serniczki z miodem i kompot jabłkowy

21.04 un poco loco
Paszczaki z guacamole i sałatka z kaktusa

12.05 brain freeze
naturalne lody śmietankowe, sorbet, granita

26.05 owocowa Mama
owocowy portret mamy, jadalne kwiatki

02.06 mini master Chef
autorskie przepisy dzieci z produktów dostępnych w spiżarce

16.06 pasta i basta
domowe pesto z makaronem, bruschetta czosnkowa z pomidorami

 

*Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu warsztatów, w zależności od dostępności produktów, o ile nie zmieni to charakteru tematyki.

O prowadzącym

Jennifer Ziarkowski-Szulc- autorka bloga Zdrowowskaz, właścicielka Cokitchen, miłośniczka zdrowego odżywiania. Dyplomowany Coach zdrowia i żywienia. Swoje pierwsze kroki w kuchni stawiała wraz z babcią, następnie doskonaliła w trakcie wieloletniej pracy w branży eventowej i gastronomicznej. W swych przepisach inspiruje się: podróżami kulinarnymi, własnym ogródkiem warzywno-owocowym i dwójką wyjątkowo chętnie jedzących dzieci.

Ważne informacje

Warsztaty odbędą się przy minimalnej ilości: 6 uczestników. Maksymalna ilość dzieci podczas zajęć: 12. Pierwszeństwo w zapisach mają dzieci z karnetem trzymiesięcznym. Cena 65 zł za zajęcia obowiązuje przy wykupie karnetu (płatność  z góry, w jednej lub trzech ratach). Standardowa cena za pojedyncze zajęcia: 75 zł.

Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.

Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty

Warsztaty sushi

To nie tylko kręcenie rolek i tajniki perfekcyjnego ryżu....

Warsztaty walentynkowe dla Par

Niech te walentynki będą inne niż wszystkie! Zmysłowe, towarzyskie,...

Warsztaty słodkie BEZ CUKRU

Spożywamy dziennie ponad 3 razy więcej cukru, jak bezpieczna...

dziecięce COOLinaria- cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci

Próbowanie różnorodnych produktów, odczuwanie ich wszystkimi zmysłami i aktywne...

Warsztaty z pieczenia chleba

Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu na...

Warsztaty oddechowe ŚWIADOMY ODDECH 21.01.2023

Oddech, choć czynność prozaiczna, odgrywa kluczową rolę dla naszego...