Plecy

dziecięce COOLinaria- cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!

Opis

Próbowanie różnorodnych produktów, odczuwanie ich wszystkimi zmysłami i aktywne uczestnictwo w pracach kuchennych to pierwsze kroki do opanowania sztuki kulinarnej i wytworzenia zdrowych nawyków. Warsztaty kulinarne dla dzieci – dziecięce COOLinaria – mają przede wszystkim dać dzieciom możliwość przekonania się, że prace kuchenne, przygotowywanie posiłków czy nakrywanie stołu to świetna zabawa. Cykl spotkań o autorskim programie rozwija dzieci wszechstronnie. Głównymi obszarami rozwijanymi w trakcie spotkań są:
  • różnorodność w diecie (poznawanie nowych produktów, otwartość na próbowanie, rola warzyw w jadłospisie)
  • zdrowe zamienniki (eliminacja białego cukru i żywności przetworzonej, wartość domowego jedzenia)
  • samodzielność (wiedza produktowa, umiejętności kucharskie, kreatywność)
Zajęcia trwają 2h. Odbywają się dwa raz w miesiącu, zawsze w piątki w godzinach 17:00-19:00. Do dyspozycji dzieci są: fartuszki, obieraczki i noże dedykowane dla dzieci oraz wszelkie niezbędne akcesoria.

Program warsztatów

Program warsztatów: I kwartał 2023 13.01 dobry start śniadaniowa granola z owocami i witaminowe smoothie 27.01 pycha zagrycha drożdżowa zagrycha z serem, szpinakiem i domowy ketchup 17.02 lecimy w kulki kulki mocy z czekolady, orzechów, ziaren i owoców (3 rodzaje) 24.02 wiosna radosna kolorowe naleśniki z warzywami i domowe sosy 10.03 plecieMY i pieczeMY chałka z kruszonką owsianą i bezcukrowe ciastka 31.03 rach ciach sałatka jarzynowa i świąteczna akademia dekorowania stołu   II kwartał 2023: 14.04 cud, miód i orzeszki orzechowy mini serniczki z miodem i kompot jabłkowy 21.04 un poco loco Paszczaki z guacamole i sałatka z kaktusa 12.05 brain freeze naturalne lody śmietankowe, sorbet, granita 26.05 owocowa Mama owocowy portret mamy, jadalne kwiatki 02.06 mini master Chef autorskie przepisy dzieci z produktów dostępnych w spiżarce 16.06 pasta i basta domowe pesto z makaronem, bruschetta czosnkowa z pomidorami   *Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu warsztatów, w zależności od dostępności produktów, o ile nie zmieni to charakteru tematyki.

O prowadzącym

Jennifer Ziarkowski-Szulc- autorka bloga Zdrowowskaz, właścicielka Cokitchen, miłośniczka zdrowego odżywiania. Dyplomowany Coach zdrowia i żywienia. Swoje pierwsze kroki w kuchni stawiała wraz z babcią, następnie doskonaliła w trakcie wieloletniej pracy w branży eventowej i gastronomicznej. W swych przepisach inspiruje się: podróżami kulinarnymi, własnym ogródkiem warzywno-owocowym i dwójką wyjątkowo chętnie jedzących dzieci.

Ważne informacje

Warsztaty odbędą się przy minimalnej ilości: 6 uczestników. Maksymalna ilość dzieci podczas zajęć: 12. Pierwszeństwo w zapisach mają dzieci z karnetem trzymiesięcznym. Cena 65 zł za zajęcia obowiązuje przy wykupie karnetu (płatność  z góry, w jednej lub trzech ratach). Standardowa cena za pojedyncze zajęcia: 75 zł.

Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.

Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty

Rodzinne warsztaty MAKARON I FARSZ

A może by tak pogotować rodzinnie? 🫶👨‍👩‍👧‍👦 Po raz pierwszy...

Warsztaty z wołowiny 20.05.2023

Jaki kawałek mięsa będzie odpowiedni na burgera, a który...

Warsztaty sushi

To nie tylko kręcenie rolek i tajniki perfekcyjnego ryżu....

Warsztaty walentynkowe dla Par

Niech te walentynki będą inne niż wszystkie! Zmysłowe, towarzyskie,...

Warsztaty słodkie BEZ CUKRU

Spożywamy dziennie ponad 3 razy więcej cukru, jak bezpieczna...

dziecięce COOLinaria- cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci

Próbowanie różnorodnych produktów, odczuwanie ich wszystkimi zmysłami i aktywne...

Warsztaty z pieczenia chleba

Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu na...