Strona główna > Warsztaty > Warsztaty słodkie BEZ CUKRU

Warsztaty słodkie BEZ CUKRU
- Termin: 01.04.2023
- Godzina: 10:00
- Czas trwania: 4 h
- Prowadzący: Natalia Dolata
- Lokalizacja:Cokitchen ul. Bogusławskiego 8, Suchy Las k/ Poznania
- Grupa: 6-12 osób
- Cena: 220 zł
Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!
Opis
Według danych GUS opublikowanych w sierpniu br. statystyczny Polak zjadł w roku 2021 42 kg cukru. To daje średnio 23 łyżeczki dziennie. Tymczasem norma przyjęta przez WHO za bezpieczną dla zdrowia to dla osoby dorosłej 5 łyżeczek dziennie. Dzieje się tak, ponieważ obecnie prawie w każdym produkcie spożywczym znajdują się cukier ukryty pod kilkudziesięcioma nazwami.
Jak tylko ma się świadomość ile cukru zjadamy codziennie i jak chorobotwórczy i uzależniający wpływ ma jego nadmiar na nasz organizm – nie sposób go nie eliminować.
Warsztaty z bezcukrowych słodyczy skierowany są dla wszystkich osób, które chciałyby ograniczyć lub wyeliminować cukier dodany ze swojej diety. Podczas warsztatów omówione zostaną szczegółowo zamienniki cukru oraz ich kulinarne zastosowanie. Zaproponowane zostaną przepisy, które bazują na naturalnie występującym cukrze m.in. w owocach. Pojawią się słodkości na ciepło i zimno. Uczestnicy nauczą się przygotowywać słodkości bez cukru, które nie tylko będą źródłem przyjemności, ale również pełnowartościowych składników.




Program warsztatów
Każdy uczestnik przygotuje:
1.Fasolowe brownie bez mąki, słodzone daktylami
2. Sernik raffaello słodzony erytrolem z polewą czekoladową na bazie stewii.
3. Ekspresowe ciasteczka owsiane z rodzynkami
4. Batoniki bakaliowe słodzone miodem
5. Deser na bazie jogurtu i owoców leśnych na ciepło

O prowadzącym
Natalia Dolata – dyplomowana dietetyczka kliniczna, autorka tematycznego bloga natka-pietruszki.pl. Pasjonatka zdrowej kuchni i tworzenia słodyczy w zdrowej wersji. Autorka książki: „Słodycze bez cukru i słodzików”. Na co dzień współpracuje z pacjentami walczącymi z insulino opornością, Hashimoto oraz kobietami z PCOS. Aktywny edukator żywieniowy dla dzieci. Prywatnie mama Zosi i Antosia.
Ważne informacje
Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.
Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty
Warsztaty z makaroników 13.01.2024
Są piękne, barwne i wyborne. Składają się z zaledwie...
ZDROWA HERBATA- warsztaty z herbaty 19.01.2024
Pijemy herbatę codziennie nie rozważając czym się różnią poszczególne...
Warsztaty z sushi 28.12.2023
Chcesz poznać bliżej sushi, jego pochodzenie, filozofię, etykietę jedzenia,...
Warsztaty z domowego chleba 27.01.2024
Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu...
Pierniki świąteczne NATURALNIE! warsztaty dla dzieci
Smak i zapach pierników to absolutny synonim świątecznej aury....
Warsztaty z domowego chleba
Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu na...
Zupy, musy i hummusy- warsztaty wege
Wege miso ramen, domowy falafel z hummusem i dipem...