Plecy

Warsztaty słodkie BEZ CUKRU

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!

Opis

Według danych GUS opublikowanych w sierpniu br. statystyczny Polak zjadł w roku 2021 42 kg cukru. To daje średnio 23 łyżeczki dziennie. Tymczasem norma przyjęta przez WHO za bezpieczną dla zdrowia to dla osoby dorosłej 5 łyżeczek dziennie. Dzieje się tak, ponieważ obecnie prawie w każdym produkcie spożywczym znajdują się cukier ukryty pod kilkudziesięcioma nazwami. Jak tylko ma się świadomość ile cukru zjadamy codziennie i jak chorobotwórczy i uzależniający wpływ ma jego nadmiar na nasz organizm – nie sposób go nie eliminować. Warsztaty z bezcukrowych słodyczy skierowany są dla wszystkich osób, które chciałyby ograniczyć lub wyeliminować cukier dodany ze swojej diety. Podczas warsztatów omówione zostaną szczegółowo zamienniki cukru oraz ich kulinarne zastosowanie. Zaproponowane zostaną przepisy, które bazują na naturalnie występującym cukrze m.in. w owocach. Pojawią się słodkości na ciepło i zimno. Uczestnicy nauczą się przygotowywać słodkości bez cukru, które nie tylko będą źródłem przyjemności, ale również pełnowartościowych składników.

Program warsztatów

Każdy uczestnik przygotuje: 1.Fasolowe brownie bez mąki, słodzone daktylami 2. Sernik raffaello słodzony erytrolem z polewą czekoladową na bazie stewii. 3. Ekspresowe ciasteczka owsiane z rodzynkami 4. Batoniki bakaliowe słodzone miodem 5. Deser na bazie jogurtu i owoców leśnych na ciepło

O prowadzącym

Natalia Dolata – dyplomowana dietetyczka kliniczna, autorka tematycznego bloga natka-pietruszki.pl. Pasjonatka zdrowej kuchni i tworzenia słodyczy w zdrowej wersji. Autorka książki: „Słodycze bez cukru i słodzików”. Na co dzień współpracuje z pacjentami walczącymi z insulino opornością, Hashimoto oraz kobietami z PCOS. Aktywny edukator żywieniowy dla dzieci. Prywatnie mama Zosi i Antosia.

Ważne informacje

W cenie: czterogodzinny warsztat z dyplomowanym dietetykiem klinicznym, 4 rodzaje słodkości do zabrania do domu, 1 deser do zjedzenia na miejscu, kawa, herbata, woda, upominek tematyczny oraz dyplom.
Ilość uczestników: 6-12. Liczy się kolejność zgłoszeń. Zapisy na: info@zdrowowskaz.pl lub przez messenger.

Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.

Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty

Rodzinne warsztaty MAKARON I FARSZ

A może by tak pogotować rodzinnie? 🫶👨‍👩‍👧‍👦 Po raz pierwszy...

Warsztaty z wołowiny 20.05.2023

Jaki kawałek mięsa będzie odpowiedni na burgera, a który...

Warsztaty sushi

To nie tylko kręcenie rolek i tajniki perfekcyjnego ryżu....

Warsztaty walentynkowe dla Par

Niech te walentynki będą inne niż wszystkie! Zmysłowe, towarzyskie,...

Warsztaty słodkie BEZ CUKRU

Spożywamy dziennie ponad 3 razy więcej cukru, jak bezpieczna...

dziecięce COOLinaria- cykliczne warsztaty kulinarne dla dzieci

Próbowanie różnorodnych produktów, odczuwanie ich wszystkimi zmysłami i aktywne...

Warsztaty z pieczenia chleba

Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu na...