Plecy

WEGE Ramen

Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!

Opis

Klasyczny ramen kojarzy nam się z esencjonalnym, mięsnym wywarem wolno gotowanym na kościach.
Czy da się stworzyć smaczny ramen w wersji wege?
Jak najbardziej! Z czego i jak go przygotować? Ten warsztat to roślinna odpowiedź dla tych, którzy nie spożywają mięsa lub są ciekawi wegańskiej odsłony tego dania.

Program warsztatów

Tematem warsztatu będzie zrobienie od podstaw ramen wegańskiego, tylko i wyłącznie z naturalnych produktów. W repertuarze warsztatu będzie wspólne zrobienie Tare, wywaru, dodatków – „mięsa” wegańskiego.

Warsztaty poprowadzi: Mateusz Bryll

O prowadzącym

Od lat związany z kuchnią japońską, w tym od 5 lat ściśle z ramenem. Tworzył Ramen by Masami, później pracował w najbardziej japońskim barze w Polsce – Shiso Ramen Bar. Od 2 lat prowadzi warsztaty, konsultacje, otwiera ramen bary. Współtwórca marki Ramen Propaganda. Odpowiedzialny za kartę ramenów m.in. w Ichiban Ramen Shop w Poznaniu, Baza Ramen w Toruniu czy Takushi Ramen&Sushi wielu innych miejscach w Polsce.

Ważne informacje

Cena w: 290 zł/os.
W cenie: czterogodzinne warsztaty, oryginalne, naturalne produkty najwyższej jakości, receptury w formie drukowanej, napoje ciepłe i zimne (kawa, herbata, woda), kieliszek wina, fartuch na czas warsztatów oraz dyplom.
Warsztaty odbędą się przy minimalnej ilości 8 uczestników. Obowiązują wcześniejsze zapisy i wpłata.
Szczegóły i zapisy: info@zdrowowskaz.pl lub przez messenger

Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.

Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty

Podstawy kuchni wege

Jak zdrowo przejść na dietę bezmięsną, fachowo komponować i...

Sushi 7.10.2023

Sushi to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Dla...

Ciasto półfrancuskie 14.10.2023

Nie ma nic piękniejszego na jesienną słotę jak pachnące,...

WEGE Ramen

Klasyczny ramen kojarzy nam się z esencjonalnym, mięsnym wywarem...

Rodzinne warsztaty MAKARON I FARSZ

A może by tak pogotować rodzinnie? 🫶👨‍👩‍👧‍👦 Po raz pierwszy...

Warsztaty z wołowiny 20.05.2023

Jaki kawałek mięsa będzie odpowiedni na burgera, a który...

Warsztaty sushi

To nie tylko kręcenie rolek i tajniki perfekcyjnego ryżu....