Strona główna > Warsztaty > KIMJANG warsztaty z kimchi 18.11.2022
KIMJANG warsztaty z kimchi 18.11.2022
- Termin: 18 listopada 2022
- Godzina: 18:00
- Czas trwania: 3 h
- Prowadzący: Agnes Strzelbicka
- Lokalizacja: Cokitchen ul. Bogusławskiego 8, Suchy Las k/ Poznania
- Grupa: min. 8 osób
- Cena: 195 zł
Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!
Opis
Jeśli lubisz kiszonki i pikantne dania – te warsztaty są dla Ciebie! KIMCHI to symbol kuchni koreańskiej, skarbnica zdrowia i orientalna feeria smaków.
Już 28 października rozpoczniemy KIMJANG (kor.김장) – tradycyjne, koreańskie święto przygotowywania kimchi na zimę.
Głównym składnikiem kimchi jest kapusta pekińska, choć podobnie jak z wieloma fermentowanymi produktami w Polsce – tak samo w przypadku Kimchi, istnieje duża różnorodność dodatków używanych do produkcji. Dzięki temu, a także modzie na spożywanie kimchi na całym świecie powstały setki jego odmian i wariacji.
Najczęściej jest jadane jako samodzielna przekąska, ale kimchi to równie doskonały dodatek do dań. Danie dobrze łączy się z innymi produktami, co pozwala na eksperymenty kulinarne i szukanie własnych połączeń smakowych. Zawiera mnóstwo witamin, minerałów oraz żywe kultury bakterii, które poprawiają trawienie i podnoszą odporność. Stanowi więc rewelacyjne uzupełnienie diety na zimę.
Program warsztatów
Podczas warsztatów nauczycie się przygotowywać klasyczne, koreańskie kimchi. Dowiecie się jak przygotować, jak jeść i przechowywać kimchi. Przygotujecie bazę kimchi do fermentowania w domu oraz dwa dania (zupę i danie główne) z kimchi w roli głównej do zjedzenia na gorąco.
O prowadzącym
Agnes Strzelbicka to rodowita Filipinka, która gotować nauczyła się od swojej mamy. Od lat mieszka w Polsce, choć w poszukiwaniu inspiracji wciąż podróżuje po Azji południowo-wschodniej. Jej miłość do Kimchi zaczęła się od fascynacji jej córki kuchnią i kulturą Korei. Od wielu lat Agnes tworzy Kimchi we własnym domu dla rodziny i przyjaciół.
Ważne informacje
Liczba miejsc ograniczona. Warsztaty odbędą się przy minimalnej ilości uczestników: 8. Zapisy przez Messenger lub mailowo: info@zdrowowskaz.pl.
Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.
Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty
Podstawy kuchni wege
Jak zdrowo przejść na dietę bezmięsną, fachowo komponować i...
Sushi 7.10.2023
Sushi to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Dla...
Ciasto półfrancuskie 14.10.2023
Nie ma nic piękniejszego na jesienną słotę jak pachnące,...
WEGE Ramen
Klasyczny ramen kojarzy nam się z esencjonalnym, mięsnym wywarem...
Rodzinne warsztaty MAKARON I FARSZ
A może by tak pogotować rodzinnie? 🫶👨👩👧👦 Po raz pierwszy...
Warsztaty z wołowiny 20.05.2023
Jaki kawałek mięsa będzie odpowiedni na burgera, a który...
Warsztaty sushi
To nie tylko kręcenie rolek i tajniki perfekcyjnego ryżu....