Plecy
Warsztat z kimchi - ulotka

KIMJANG warsztaty z kimchi 18.11.2022

Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!

Opis

Jeśli lubisz kiszonki i pikantne dania – te warsztaty są dla Ciebie! KIMCHI to symbol kuchni koreańskiej, skarbnica zdrowia i orientalna feeria smaków.

Już 28 października rozpoczniemy KIMJANG (kor.김장) – tradycyjne, koreańskie święto przygotowywania kimchi na zimę.

Głównym składnikiem kimchi jest kapusta pekińska, choć podobnie jak z wieloma fermentowanymi produktami w Polsce – tak samo w przypadku Kimchi, istnieje duża różnorodność dodatków używanych do produkcji. Dzięki temu, a także modzie na spożywanie kimchi na całym świecie powstały setki jego odmian i wariacji.

Najczęściej jest jadane jako samodzielna przekąska, ale kimchi to równie doskonały dodatek do dań. Danie dobrze łączy się z innymi produktami, co pozwala na eksperymenty kulinarne i szukanie własnych połączeń smakowych. Zawiera mnóstwo witamin, minerałów oraz żywe kultury bakterii, które poprawiają trawienie i podnoszą odporność. Stanowi więc rewelacyjne uzupełnienie diety na zimę.

Kimchi w słoiku
Kimchi podane w głębokim talerzu
Kimchi na talerzu

Program warsztatów

Podczas warsztatów nauczycie się przygotowywać klasyczne, koreańskie kimchi. Dowiecie się jak przygotować, jak jeść i przechowywać kimchi. Przygotujecie bazę kimchi do fermentowania w domu oraz dwa dania (zupę i danie główne) z kimchi w roli głównej do zjedzenia na gorąco.

Agnes Strzelbicka

O prowadzącym

Agnes Strzelbicka to rodowita Filipinka, która gotować nauczyła się od swojej mamy. Od lat mieszka w Polsce, choć w poszukiwaniu inspiracji wciąż podróżuje po Azji południowo-wschodniej. Jej miłość do Kimchi zaczęła się od fascynacji jej córki kuchnią i kulturą Korei. Od wielu lat Agnes tworzy Kimchi we własnym domu dla rodziny i przyjaciół.

Ważne informacje

Liczba miejsc ograniczona. Warsztaty odbędą się przy minimalnej ilości uczestników: 8. Zapisy przez Messenger lub mailowo: info@zdrowowskaz.pl.

Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.

Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty

Warsztaty z makaroników 13.01.2024

Są piękne, barwne i wyborne. Składają się z zaledwie...

ZDROWA HERBATA- warsztaty z herbaty 19.01.2024

Pijemy herbatę codziennie nie rozważając czym się różnią poszczególne...

Warsztaty z sushi 28.12.2023

Chcesz poznać bliżej sushi, jego pochodzenie, filozofię, etykietę jedzenia,...

Warsztaty z domowego chleba 27.01.2024

Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu...

Pierniki świąteczne NATURALNIE! warsztaty dla dzieci

Smak i zapach pierników to absolutny synonim świątecznej aury....

Warsztaty z domowego chleba

Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu na...

Zupy, musy i hummusy- warsztaty wege

Wege miso ramen, domowy falafel z hummusem i dipem...