Plecy
Warsztat z kimchi - ulotka

KIMJANG warsztaty z kimchi 18.11.2022

Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!

Opis

Jeśli lubisz kiszonki i pikantne dania – te warsztaty są dla Ciebie! KIMCHI to symbol kuchni koreańskiej, skarbnica zdrowia i orientalna feeria smaków.

Już 28 października rozpoczniemy KIMJANG (kor.김장) – tradycyjne, koreańskie święto przygotowywania kimchi na zimę.

Głównym składnikiem kimchi jest kapusta pekińska, choć podobnie jak z wieloma fermentowanymi produktami w Polsce – tak samo w przypadku Kimchi, istnieje duża różnorodność dodatków używanych do produkcji. Dzięki temu, a także modzie na spożywanie kimchi na całym świecie powstały setki jego odmian i wariacji.

Najczęściej jest jadane jako samodzielna przekąska, ale kimchi to równie doskonały dodatek do dań. Danie dobrze łączy się z innymi produktami, co pozwala na eksperymenty kulinarne i szukanie własnych połączeń smakowych. Zawiera mnóstwo witamin, minerałów oraz żywe kultury bakterii, które poprawiają trawienie i podnoszą odporność. Stanowi więc rewelacyjne uzupełnienie diety na zimę.

Kimchi w słoiku
Kimchi podane w głębokim talerzu
Kimchi na talerzu

Program warsztatów

Podczas warsztatów nauczycie się przygotowywać klasyczne, koreańskie kimchi. Dowiecie się jak przygotować, jak jeść i przechowywać kimchi. Przygotujecie bazę kimchi do fermentowania w domu oraz dwa dania (zupę i danie główne) z kimchi w roli głównej do zjedzenia na gorąco.

Agnes Strzelbicka

O prowadzącym

Agnes Strzelbicka to rodowita Filipinka, która gotować nauczyła się od swojej mamy. Od lat mieszka w Polsce, choć w poszukiwaniu inspiracji wciąż podróżuje po Azji południowo-wschodniej. Jej miłość do Kimchi zaczęła się od fascynacji jej córki kuchnią i kulturą Korei. Od wielu lat Agnes tworzy Kimchi we własnym domu dla rodziny i przyjaciół.

Ważne informacje

Liczba miejsc ograniczona. Warsztaty odbędą się przy minimalnej ilości uczestników: 8. Zapisy przez Messenger lub mailowo: info@zdrowowskaz.pl.

Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.

Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty

Podstawy kuchni wege

Jak zdrowo przejść na dietę bezmięsną, fachowo komponować i...

Sushi 7.10.2023

Sushi to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Dla...

Ciasto półfrancuskie 14.10.2023

Nie ma nic piękniejszego na jesienną słotę jak pachnące,...

WEGE Ramen

Klasyczny ramen kojarzy nam się z esencjonalnym, mięsnym wywarem...

Rodzinne warsztaty MAKARON I FARSZ

A może by tak pogotować rodzinnie? 🫶👨‍👩‍👧‍👦 Po raz pierwszy...

Warsztaty z wołowiny 20.05.2023

Jaki kawałek mięsa będzie odpowiedni na burgera, a który...

Warsztaty sushi

To nie tylko kręcenie rolek i tajniki perfekcyjnego ryżu....