Strona główna > Warsztaty > Warsztaty z wołowiny 20.05.2023

Warsztaty z wołowiny 20.05.2023
- Termin: 20 maja 2023
- Godzina: 17:00
- Czas trwania: 4 h
- Prowadzący: Rafał Soroczyński
- Lokalizacja:Cokitchen ul. Bogusławskiego 8, Suchy Las k/ Poznania
- Grupa: 6-10 osób
- Cena: 320 zł
Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!
Opis
Ogrom doskonale przyswajalnego białka, świetne źródło żelaza, witamin z grupy B, niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne i absolutnie wyjątkowy smak. Mowa oczywiście o szlachetnej wołowinie i warsztatach dla jej miłośników.
Co należy wiedzieć, aby kupić dobrej jakości wołowinę? Czy decydować powinien kraj pochodzenia, rasa bydła czy kolor mięsa? Czym jest wołowina dojrzewająca? Który kawałek nada się do spożycia na surowo, który do krótkiego smażenia, a z jakiej partii przygotujemy najlepsze burgery? Jak przygotować tatar? Jak przygotować ulubiony stopień wysmażenia steka? Czym się różnią poszczególne kawałki na steak?
Dowiedz się wszystkiego o wołowinie i przygotuj samodzielnie w domu wyjątkowo mięsną kolacją z intrygującymi dodatkami.




Program warsztatów
- Tatar z biodrówki z majonezem ziołowym, popcornem z sorgo i tapenadą z oliwek
- Steak z polędwicy wołowej z chimichurri
- Antrykot z ziemniakiem hasselback i sosem whisky
- Orientalna sałatka z wołowiną, pak choi, edamame i chilli

O prowadzącym
Wybitny kucharz i edukator kulinarny. Przez wiele lat pełnił funkcję Szefa Kuchni w znanym, poznańskim hotelu NH. Obecnie, w roli doradcy kulinarnego, z dużym entuzjazmem dzieli się wiedzą i pasją z kucharzami z całej Polski. Prywatnie zapalony wędkarz, miłośnik zabytkowych samochodów i fan dobrego whisky.
Ważne informacje
W cenie: receptury w formie drukowanej, napoje ciepłe i zimne (kawa, herbata, woda), kieliszek wina, fartuch na czas warsztatów oraz dyplom.
Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.
Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty
Warsztaty z makaroników 13.01.2024
Są piękne, barwne i wyborne. Składają się z zaledwie...
ZDROWA HERBATA- warsztaty z herbaty 19.01.2024
Pijemy herbatę codziennie nie rozważając czym się różnią poszczególne...
Warsztaty z sushi 28.12.2023
Chcesz poznać bliżej sushi, jego pochodzenie, filozofię, etykietę jedzenia,...
Warsztaty z domowego chleba 27.01.2024
Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu...
Pierniki świąteczne NATURALNIE! warsztaty dla dzieci
Smak i zapach pierników to absolutny synonim świątecznej aury....
Warsztaty z domowego chleba
Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu na...
Zupy, musy i hummusy- warsztaty wege
Wege miso ramen, domowy falafel z hummusem i dipem...