Strona główna > Warsztaty > Zimowe warsztaty z herbaty WKRÓTCE NOWY TERMIN
Zimowe warsztaty z herbaty WKRÓTCE NOWY TERMIN
- Godzina: 17:00
- Prowadzący: wkrótce
- Lokalizacja: Cokitchen ul. Bogusławskiego 8, Suchy Las k/ Poznania
- Grupa: wkrótce
- Cena: 150 zł
Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!
Opis
Czy herbata ma witaminy? Czy istnieje herbata bez teiny? Która herbata ma najwięcej antyoksydantów? Czy liście herbaty można parzyć kilkukrotnie? Którą herbatę pić o jakiej porze dnia? Czy wcześniej przygotowany napar odgrzany lub rozcieńczony nadal będzie zdrowy?
Czy herbata z cytryną jest szkodliwa? Ile razy dziennie warto pić herbatę? Czy fusy herbaty są jadalne? Czy herbata nawadnia czy odwadnia? Wychładza czy ogrzewa? Czym się różni Yunnan, Darjeeling czy Cejlon? Co znaczy Pu Erh? Jak kupować dobrej jakości herbatę? Jaka jest różnica między herbatą ekspresową, a liściastą? Czy herbata może być szkodliwa?
Program warsztatów
W trakcie warsztatów dowiesz się wszystkiego o herbacie. Usłyszysz historię herbaty, obejrzysz osobliwe, autorskie zdjęcia Kuby i Mai „KUMAJ podróże” z plantacji i fabryki herbaty na Sri Lance. Poznasz klasyfikacje i rodzaje herbat oraz ich prozdrowotne właściwości. Dowiesz się jakie elementy mają wpływ na jakość suszu oraz finalny smak naparu.
Omówimy i przećwiczymy właściwe techniki parzenia poszczególnych rodzajów herbaty raz praktyczne akcesoria. Będzie czas na degustacje i rozmowy przy czarce herbacianego naparu i domowych ciastkach herbacianych. Przeprowadzimy także analizę waszych ulubionych herbat, aby wasze zakupy były bardziej świadome i zdrowe.
O prowadzącym
Informacje pojawią się wkrótce.
Ważne informacje
Liczba miejsc ograniczona. Liczy się kolejność zgłoszeń. Rezerwacja miejsc przez Messenger, mail: info@zdrowowskaz.pl lub WhatsApp: 784 990 602.
Nie czekaj! Liczba miejsc ograniczona.
Sprawdź także inne nadchodzące warsztaty
Podstawy kuchni wege
Jak zdrowo przejść na dietę bezmięsną, fachowo komponować i...
Sushi 7.10.2023
Sushi to jedna z najzdrowszych potraw na świecie. Dla...
Ciasto półfrancuskie 14.10.2023
Nie ma nic piękniejszego na jesienną słotę jak pachnące,...
WEGE Ramen
Klasyczny ramen kojarzy nam się z esencjonalnym, mięsnym wywarem...
Rodzinne warsztaty MAKARON I FARSZ
A może by tak pogotować rodzinnie? 🫶👨👩👧👦 Po raz pierwszy...
Warsztaty z wołowiny 20.05.2023
Jaki kawałek mięsa będzie odpowiedni na burgera, a który...
Warsztaty sushi
To nie tylko kręcenie rolek i tajniki perfekcyjnego ryżu....