Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Strona główna > Warsztaty > Warsztaty WEGE- szybkie obiady roślinne
Chcesz sprawić bliskiej osobie prezent? Kup voucher na warsztaty!
Ograniczenie spożywania mięsa oraz zwiększenie spożycia warzyw i produktów strączkowych jest korzystne dla organizmu. Aby poprawić jakość swoich posiłków i stanu zdrowia nie trzeba drastycznych zmian, ani restrykcyjnej diety wegańskiej.
Jeśli lubisz mięso, ryby, nabiał i nie potrafisz z nich całkowicie zrezygnować, ale chcesz wprowadzić więcej dań roślinnych w jadłospisie swojej rodziny- te warsztaty są dla Ciebie. Warsztaty WEGE dla początkujących.
Przede wszystkim dowiesz się jak ograniczyć mięso, żeby nie zaszkodzić swojemu zdrowiu. Jak komponować posiłki roślinne, aby dawały uczucie sytości? Jak i czym zastępować mięso w posiłkach, aby dieta była dobrze zbilansowana? Jakie przyprawy czy składniki pomogą w początkach naszej roślinnej przygody? Czy warto kupować wegańskie zamienniki mięsa? Czy należy od początku wprowadzać suplementację witamin z grupy B i żelaza? ? Czy i jak wypełnić niedobory białka? Co przyrządzać z roślin, aby było atrakcyjne dla całej rodziny? Jak gotować, aby było smacznie, różnorodnie, łatwo?
Podczas warsztatów otrzymacie odpowiedzi na wszystkie powyższe pytania i nauczycie się przyrządzać pyszne, sycące, bezmięsne dania obiadowe.
Warsztat składa się z części teoretycznej i praktycznej. Część praktyczna odbywa się grupach, efektem pracy wszystkich grup będzie sześć dań. W części teoretycznej omówione zostaną poszczególne dania, produkty do ich przygotowania, zamienniki mięsa, a także tipy ułatwiające planowanie, bilansowanie, przygotowanie i przechowywanie produktów. Warsztaty zakończone zostaną wspólnym posiłkiem.
Program warsztatów:
Alicja Szepietowska- od ponad 20 lat na diecie roślinnej. Autorka pracy magisterskiej na temat społecznego i etycznego wymiaru diety wegetariańskiej. Absolwentka dwuletniej Szkoły Trenerów Komunikacji opartej na empatii. Kuchnią roślinną profesjonalnie zajmuje się ponad 8 lat. W tym czasie przeprowadziła blisko 200 warsztatów, pokazów, wykładów na temat diety roślinnej. Szkoli osoby prywatne, a także pracowników restauracji, którzy chcą rozszerzyć swoją ofertę o dania roślinne. Autorka bloga Alicja w Krainie Warzyw, gotuje wegańsko dla siebie i na zamówienie.
Warsztaty odbędą się przy minimalnej ilości uczestników: 8.
Liczba miejsc ograniczona.
Zapisy: info@zdrowowskaz.pl
Jaki kawałek mięsa będzie odpowiedni na burgera, a który...
To nie tylko kręcenie rolek i tajniki perfekcyjnego ryżu....
Niech te walentynki będą inne niż wszystkie! Zmysłowe, towarzyskie,...
Spożywamy dziennie ponad 3 razy więcej cukru, jak bezpieczna...
Próbowanie różnorodnych produktów, odczuwanie ich wszystkimi zmysłami i aktywne...
Wciąż poszukujesz dobrego, naturalnego pieczywa? Nie masz czasu na...
Oddech, choć czynność prozaiczna, odgrywa kluczową rolę dla naszego...